سلامت بدن

کدام گزش ها نیاز به رسیدگی دارند+12 نیش یا گزش خطرناک

کدام گزش ها نیاز به رسیدگی دارند+12 گزش یا نیش خطر ناک

گزیده شدن توسط یک حشره ممکن است تجربه وحشتناکی باشد بخصوص اگر ندانید کدام حشره پوست شما را به این وضع انداخته است. در این وضعیت نباید نگران شوید زیرا اغلب حشرات دارای نیش بی ضرر هستند و به سرعت بهبود می یابند. اما برخی از حشرات ممکن است نیش دردناک و آلرژیکی داشته باشند و حتی نیش برخی حشرات مانند عنکبوت سمی به مراقبت های اورژانسی نیاز دارند. علائم نیش حشرات سرنخ های را در مورد علت و شدت گزش ارائه می دهند.ما در این مقاله به انواع گزش خطرناک حشرات پرداخته ایطم.

کدام گزش ها نیاز به رسیدگی دارند+12 نیش یا گزش خطرناک

تعدادی از انواع گزش خطرناک حشرات به همراه نشانه های آن ها آورده شده است که با مطالعه آن ها می توانید نوع گزیدگی خود را تشخیص دهید.

1.گزش پشه

گزش پشه

یکی از انواع گزش خطرناک نیش پشه است. نیش پشه یک دایره خارش دار قرمز و یا برآمدگی صورتی رنگ ایجاد می کند. این نیش معمولا ضرری ندارد اما گاهی اوقات یک بیماری جدی را ایجاد می کند مانند ویروس زیکا که برای خانم های باردار دردناک است، ویروس نیل غربی یا مالاریا.

زیکا: در اکثر افراد دارای علائمی مانند آنفلوانزا می باشد اما در خانم های باردار مبتلا شدن به عفونت باعث ایجاد نگرانی در مورد نوزادهایی با بیماری میکروسفالی که باعث کوپکتر شدن مغز بیمار است می شود.

نیل غربی: علائم این ویروس شامل سردرد، تب، بدن درد، راش، اسهال، بثورات پوستی می باشد. افرادی که به عفونت شدید نیل غربی مبتلا می شوند دچار مننژیت یا انسفالیت شده  وعلائمی مانند سردرد شدید، تب بالا، سفتی گردن، و تشنج دارند.

مالاریا: نیش پشه ای که به انگل آلوده باشد باعث مالاریا می گردد.علائم مالاریا شبیه به آنفلوانزا است و شامل درد عضلانی، تب، استفراغ، تهوع  برای مدت 10 روز تا 4 هفته بعد از نیش زدن پشه می باشد. مالاریا جدی است اما قابل پیشگیری و درمان می باشد.

2.گزش ساس

در نگاه اول جای نیش ساس شبیه به کک و پشه است که به صورت نقاط قرمز و متورم ظاهر می شود و بعد از مدتی دچار خارش می گردد. اما برای تشخیص اینکه جای نیش این حشرات از هم را بتوانید تشخیص دهید  باید بگوییم که وقتی ساس دست و پا را نیش می زند فاصه دانه ها از هم بسیار کم است وجای آن ها نیز دردناک تر از نیش پشه می باشد. ساس ها در شب انسان را نیش می زنند.

3.گزش عنکبوت

 

گزش عنکبوت

نیش عنکبوت باعث می شود یک سوراخ کوچک روی پوست ایجاد شود که ممکن است دردناک باشد و قرمزی و تورم روی پوست ایجاد کند. برخی از نیش عنکبوت ها باعث تعریق، احساس مریضی و سرگیجه می شوند. همچنین نیش عنکبوت می تواند عفونی شود و یا باعث ایجاد حساسیت گردد.

4.گزش کنه

گزش کنه ها معمولا دردناک نیست بنابراین ممکن است بلافاصله متوجه گزش نشوید اما برخی کنه ها باعث زخم روی پوست می باشند. علائم گزیده شدن توسط کنه شامل ورم، کبودی، قرمزی پوست و خارش می باشد.

5.گزش کک

نیش کک معمولا در پایین تنه افراد، ساق و قوزک پا ایجاد می شود. نیش کک کوچک است و محل گزیدگی را قرمز می کند. نیش کک باعث خارش بسیار شدید و درد می شود. برای جلوگیری از ایجاد عفونت ناشی از گزش کک از ضد عفونی ها باید استفاده شود و از کیسه یخ برای جلوگیری از تورم استفاده شود. می توان از پمادهای ضد خارش برای پیشگیری از خارش استفاده نمود.

در مورد گزش کنه اگر دچار تهوع، التهاب لب و صورت، تنگی نفس و درد سینه یا چنین مواردی شدید به پزشک مراجعه کنید.

6.گزش زنبور

نیش زنبور در ابتدا باعث درد ناگهانی و شدید و قرمز و متورم شدن پوست می شود که معمولا نگران کننده نیستند. گاهی اوقات نیز یک منطقه بزرگ تر در اطراف نیش تا یک هفته دارای واکنش آلرژیک جزئی می شود.

7.گزش شپش

اگر در محل رویش موهای خود متوجه این شدید که چیزی شبیه به گزش شپش وجود دارد باید بدانید که به شپش مبتلا شده اید. اگر این نشانه ها بر روی شکم، دست یا پا و کمر وجود داشته باشند شپش معمولی آن را نیش زده است. نیش های شپش در فاصله های کمی از هم قرار می گیرند. شپش باعث می شود که بیماری های مزمنی مانند تیفوس که شبیه حسبه است و تب خندق منتقل شوند. به همین دلیل باید مراقب این حشرات باشید.

8.گزش مورچه

 

گزش مورچه

نیش یا گزش مورچه بی ضرر است اما گاهی اوقات محل گاز گرفته شده ممکن است دچار خارش، درد و تورم شود.

9.گزش چیگرChigger

چیگر نوعی حشره است که بزاق خود را روی پوست ریخته تا باعث مرطوب شدن پوست شود و بتواند پوست را بخورد. نیش چیگر باعث می شود پوست در محل گزش، ملتهب، سفت، قرمز و دچار خارش گردد.

10. گزش مگس

برخی از علائم مانند قرمزی، ورم، خارش و ایجاد حفره کوچک و قابل مشاهده در محل گزیدگی از گزش مگس خبر می دهند. برخی دیگر از علائم وجود دارند که با توجه به نوع مگس متفاوت می باشند. برای مثال نیش مگس سیاه باعث تورم غدد لنفاوی می شود. برخی از افراد نسبت به نیش مگس ممکن است حساسیت نشان دهند. برای مثال نشانه هایی مانند سرگیجه و ضعف عمومی بدن ممکن است رخ دهد و یا قسمت هایی از بدن متورم شود. همچنین نشانه ای مانند وجود چندین گزیدگی در یک محل نشان از گزش مگس است.

راهکار پیشگیری از گزیده شدن

مواردی وجود دارند که می توانند از نیش و گزش حشرات جلوگیری کنند:

 

راهکار پیشگیری از گزیده شدن

استفاده از حشره کش: انواع مختلفی از مواد فعال مانند اکالیپتوس و روغن لیمو وجود دارد که می توانند برای جلوگیری از نیش حشرات استفاده شوند.

استفاده از لباس با رنگ روشن: حشرات معمولا جذب رنگ های تیره می گردند پس از لباس های رنگ روشن استفاده کنید تا حشرات کمتر جذب شوند.

پوشیدن لباس پوشیده: پوشیدن لباس آستین بلند و پوشیده باعث می شود حشره به پوست دسترسی زیادی نداشته باشد.

اجتناب از رفتن به مکان پر حشره: حشرات در مکان هایی مانند تراس و بالکن بیشتر وجود دارند پس از رفتن به چنین مکان هایی خودداری کنید.

بیرون کردن حشرات از داخل منزل: حشرات را از داخل منزل بیرون کنید و در صورتیکه هر نوع صفحه برقی یا الکترونیکی در منزل وجود دارد در و پنجره را باز نکنید.

منابع مورد استفاده

https://www.fardanews.com/

http://magaskosh.blog.ir/

https://www.yjc.news/

https://namnak.com/

https://www.iribnews.ir/

https://pezeshket.com/

https://www.parsine.com/

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *