بیماری‌ها

واریس چیست + واریس پا و تورم پا: علایم، درمان و پیشگیری

واریس چیست؟

واریس چیست؟

 

واریس از یک درد گنگ و احساس خستگی در پا شروع می شود. شاید بعد از سر پا ایستادن نیز رگ های پر پیچ و خم ساق پا ظاهر شوند. این رگ ها ظاهر نازیبایی را ایجاد می کنند و ممکن است دردناک هم باشند. در پزشکی واریس به رگ هایی گفته می شود که پیچ خورده و دارای پیچ و تاب هستند. این بیماری مربوط به سیاهرگ ها می باشد. سیاهرگ رگی است که خون اعضای بدن را به قلب بر می گرداند، که این رگ ها درون خود دریچه هایی دارند که یک طرفه هستند و فقط به سمت قلب باز می شوند. اگر این دریچه ها خوب کار نکنند مثلا به دنبال ایستادن طولانی، کار این دریچه ها مختل می شود و خون در سیاهرگ می ماند و کارایی دریچه ها از دست می رود و رگ ها به صورت پیچ خورده در می آیند. سیاهرگ ها در هر قسمتی از بدن ممکن است پیچ بخورند و تشکیل واریس دهند اما این بیماری معمولا در قسمت پایین تر از لگن و به طور شایع در اطراف زانو و پایین تر از زانو اتفاق می افتد.

واریس پا چیست؟

واریس پا چیست؟

واریس پا چیست؟

واریس پا شایع ترین بیماری عروقی انسان به خصوص در زنان باردار و افراد مسن  می باشد که می تواند مشکلاتی مانند درد پا، سنگینی پا، متورم شدن مچ پا و بیقراری پا در اثر ایستادن طولانی و گرفتگی عضله های پا را ایجاد نماید. این رگ ها در پا به رنگ های قرمز، آبی یا رنگ پوست روی سطح پوست نمایان می شوند و به رگ های واریسی معروف می باشند که شبیه به شبکه تار عنکبوت دیده می شوند. این بیماری علاوه بر ایجاد ظاهر نا زیبا در پا، باعث ناراحتی افراد و حتی عوارضی مانند بروز لخته های خونی و زخم های باز در پا را ایجاد می کنند.

علل بروز واریس

علل بروز واریس

علل بروز واریس

 

علل مختلفی وجود دارند که باعث مبتلا شدن به واریس می گردند. از جمله این عوامل می توان به موارد زیر اشاره نمود:

  • سن
  • بارداری
  • شغل
  • جنسیت
  • آسیب دیدن پا
  • زندگی بدون تحرک
  • اضافه وزن و چاقی
  • سابقه خانوادگی
  • یبوست
  • پوشیدن لباس های تنگ مانند کفش پاشنه بلند
  • ضعیف بودن دریچه ها یا آسیب دیدن سیاهرگ ها
  • ابتلا به بیماری هایی مانند نارسایی عروق مزمن
  • وزنه برداری و بلند کردن اشیای سنگین

انواع واریس

  • واریس رتیکولر
  • واریس کلانژکتازی
  • واریس طنابی شکل

روش های درمان واریس چیست؟

انواع روش های درمان واریس به صورت زیر می باشد:

درمان اسکلروتراپی واریس

این روش یکی از رایج ترین روش های درمانی برای عروق واریسی می باشد. این روش توسط متخصصان پوست بسیار ایمن تر شده و می توانند نتایج بهتری را به بیماران ارائه دهند. این روش امروزه برای درمان عروق عنکبوتی و واریسی کوچک استفاده می شود.

درمان واریس توسط لیزر

یکی دیگر از روش های درمان واریس که توسط متخصصین پوست استفاده می گردد استفاده از لیزر می باشد. در این روش پرتو لیزر به طور مستقیم روی رگ های آسیب دیده تابانده می شود که باعث می شود مویرگ های عنکبوتی بلافاصله محو شوند. عروقی که بزرگ تر می باشند در این روش ابتدا تیره و سپس طی مدت 1 تا 3 ماه به طور کامل محو می شوند. برای نتیجه بهتر می توان این درمان را چند بار تکرار کرد.

درمان  واریس با عمل جراحی

این عمل جراحی با استفاده از بیهوشی انجام می گیرد. در این عمل جراحی شکافی در کشاله ران و پشت زانو ایجاد شده و سپس سیاهرگ واریسی در بخش بالایی پا بسته می شود تا خون نتواند از آن عبور نماید. سپس با ایجاد یک شکاف یک سیم نازک وارد سیاهرگ می شود. عمل جراحی واریس پا در حدود 60 تا 90 دقیقه طول می کشد. ولی در صورتیکه بیمار هر دو پایش را عمل کند باید یک شب در بیمارستان بستری شود. عمل جراحی برای از بین بردن رگ های واریسی انجام می گیرد که بیش از حد بزرگ باشند.

 

جوراب واریس

جوراب واریس

جوراب واریس

 

جوراب های واریس با ایجاد فشار پیوسته به بازگشت جریان خون به قلب کمک می نمایند. این جوراب ها فشارهای ناشی از تورم رگ را در بخش های پایینی پا کم می کنند و همچنین باعث جلوگیری از لخته شدن خون می گردند. باید توجه داشته باشید که با وجود استفاده از جوراب های واریس باز هم ممکن است عروق واریسی و عنکبوتی نمایان باشند. همچنین قبل از خرید و استفاده از جوراب های واریس باید با پزشک خود مشورت نمایید تا اندازه و فشار مناسب شما را پیشنهاد دهد.

دمنوش برای واریس پا

شربت خاکشیر: یکی از بهترین نوشیدنی ها برای جلوگیری از واریس در خانم ها شربت خاکشیر است که با استفاده از یک لیوان آب جوش، دو قاشق چای خوری خاکشیر و کمی عسل به دست می آید. این شربت به مدت 40 روز ناشتا نوشیده شود. این شربت هم یبوست را برطرف می نماید و هم رگ های مقعد را جمع می کند و سودای بدن را تخلیه می نماید. اگر یبوست شدید دارید نیز 4 قاشق چایخوری خاکشیر بریزید.

 

دمنوش بنفشه: این دمنوش بسیار مفید می باشد. یک قاشق غذاخوری بنفشه در یک لیوان آب جوش  می توان این دمنوش را تهیه نمود و این شربت هر روز صبح به صورت ناشتا نوشیده شود.

 

دمنوش برگ مو: برگ های مو در سلامت عروق موثرند و از ویتامین ها و تانین مقاومت مویرگ ها را بهبود می بخشند و به بهبود خستگی پاها کمک می کنند و با نارسایی عروق مقابله می نمایند.  برای تهیه این دمنوش می توان برگ های خشک را به مدت 10 دقیقه جوشاند و برای 5 دقیقه نیز اجازه دهید تا دمنوش آماده شود.

اسپری واریس

آسان ترین و سریع ترین روش برای معالجه استفاده از اسپری واریس می باشد. این اسپری ها ممکن است حاوی مواد گیاهی و عصاره های گیاهان مختلفی باشند که در درمان واریس موثرند. از اسپری ها بر روی موضع واریس استفاده می شود. مدت درمان برخی از این اسپری ها مشخص می باشد و باعث می شود که از این مشکل مزمن رهایی پیدا نمایید.

ژل واریس

 

ژل واریس

ژل واریس

ژل واریس پا یکی دیگر از روش های درمان می باشد. اگر تمایل به جراحی یا لیزر ندارید می توانید از ژل واریس استفاده نمایید.این ژل ها برای درمان طیف گسترده ای از مشکلات پا، ایجاد احساس آرامش در پاهای خسته یا متورم مناسب می باشد. همچنین این ژل ها باعث بهبود واریس های سطحی و عمیق وریدی مناسب می باشند و برطرف کننده درد و خارش و سنگینی و التهاب پا می باشد.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *