زیبایی

پرایمر چیست و چرا به عنوان زیرساز آرایشی کاربرد دارد؟

پرایمر چیست؟

پرایمر چیست؟

برای داشتن آرایشی بی نقص و صاف استفاده از پرایمر که به زیرساز هم معروف است مهم می باشد و اگر اهل آرایش نباشید به محصولات دیگر برای زیرسازی نیازی نیست. پرایمر قبل از کرم پودر و بعد از مرطوب کننده روی صورت استفاده می شود. همانطور که از نامش پیداست به عنوان پایه،  بستری یکسان بر روی پوست ایجاد کند تا آرایش به خوبی روی پوست بنشیند. البته این تنها ویژگی این محصول نیست و به جز نرم و صاف کردن پوست کارهای مهم تر دیگری نیز انجام می دهد. برای مثال پرایمر از آرایش مراقبت کرده تا ماندگاری بیشتری روی پوست داشته باشد.  برای مثال از خط چشم های طولانی بدون ریزش و خط افتادن محافظت می کند. برخی پرایمرها همچنین حاوی spf هستند و می تواند از برخی اشعه های خورشید محافظت کنند.

پرایمر چیست؟

پرایمر چیست

کاربرد پرایمر

پرایمر که تنها در عرض چند دقیقه روی پوست می نشیند اثرات و کاربردهای زیادی دارد. پرایمر پوست صورت را با نرم کردن پوست و به حداقل رساندن خطوط ریز و منافذ پوست یکدست و یکنواخت می کند. همچنین می تواند آرایش را ماندگارتر و بدون ایجاد لکه نگه دارد. یکی دیگر از کاربردهای پرایمر برای جلوگیری از عرق کردن صورت و از به هم ریختگی آرایش می شود در نهایت نیز از تاثیرات مخرب لوازم آرایشی بر پوست جلوگیری می کند.

مزایای پرایمر برای پوست

پرایمر چیست

 

روشن کننده: پرایمر باعث روشن شدن پوست کدر و پوستی که دچار تیرگی شده، می شود. پرایمر محصول خوبی برای درخشان و روشن تر کردن پوست می گردد.

 

نرم کننده: پرایمر با داشتن ترکیبات نرم کننده که باعث می شود لطافت پوست برگردانده شود، نوعی نرم کننده پوست نیز می باشد. همین باعث می شود که کرم پودر و مواد آرایشی به صورت صاف و یکدست روی پوست قرار گیرد و ظاهری زیبا به وجود آید و دوام آرایش بالا رود.

 

صرفه جویی در هزینه خرید لوازم آرایشی: همانطور که گفتیم یکی از فواید پرایمرها ایجاد دوام و ماندگاری آرایش می باشد که همین دوام از تمدید آرایش جلوگیری می کند و نیازی به مصرف دوباره لوازم آرایشی نیست.

 

مات کردن آرایش: پرایمر با داشتن ترکیباتی که چربی پوست را کنترل می کند، برق پوست را از بین می برد و چربی پوست را نیز کنترل می کند.

 

مرطوب کننده: پرایمر همچنین دارای ترکیبات مرطوب کننده در ساختار خود می باشد و باعث می شود زمانی که پوست برای مدت طولانی زیر مواد آرایشی سنگین است و به رطوبت نیاز دارد، پرایمر می تواند رطوبت پوست را برای مدت طولانی حفظ کند.

 

ضد پیری پوست: در ساختار پرایمرها از مواد ضد چروک استفاده می شود که باعث می شود پوست شادابی و نشاط خود را به دست آورد.

زیرساز آرایش: کابرد اصلی پرایمر این است که به عنوان ایجاد زیرساز برای آرایش مورد استفاده قرار می گیرد.

 

یکدست کردن رنگ پوست: پرایمر با پوشاندن تیرگی ها و قرمزی ها و ناهماهنگی های پوست و در نتیجه آرایش، رنگ پوست را صاف و یکدست می کند.

 

محو کردن منافذ باز: پرایمر با بستن منافذ پوست و کنترل چربی پوست به یکدست شدن پوست کمک می کند و باعث می شود کرم پودر بهتر روی پوست بنشیند.

 

دوام آرایش: پرایمر با زیرسازی و کنترل چربی پوست و جلوگیری از عرق کردن پوست به ماندگاری آرایش کمک می کند.

انواع پرایمر

انواع پرایمر

پرایمر چیست

پرایمر محوکننده(Blurring)

پرایمر محو کننده که دارای پوشش بالا می باشند برای پوشاندن عیوب چهره به کار می روند و دارای تکنولوژی انعکاس نور است که باعث می شود مشکلات پوست محو شود.

پرایمر براق کننده (illuminating)

برای نشان دادن شادابی صورت از پرایمرهای براق استفاده می شود. از این نوع پرایمرها معمولا در قسمت های برجسته مانند گونه، بالای لب، استخوان ابرو و بینی استفاده می شود. با استفاده از این پرایمرها می توان بدون کرم پودر تا پایان روز پوستی درخشان داشت.

پرایمرهای تصحیح کنندهٔ رنگ (Color Correcting)

این پرایمرها بر اسای چرخه رنگ تولید شده اند و برطرف کردن عیوب چهره به کار می روند. رنگ های این پرایمرها به گونه ای به کار می روند که باعث خنثی شدن توسط یکدیگر می شوند. برای مثال رنگ آبی برای خنثی کردن زردی پوست و پرایمر سبز برای مقابله با قرمزی پوست می شوند. پرایمر رنگ صورتی برای شاداب نشان دادن و رفع خستگی پوست به کار می رود.

پرایمر جوان کننده (anti-aging)

این پرایمرها با نام پرایمر ضد پیری نیز شناخته می شوند. این نوع پرایمرها آنتی ایجینگ هستند که برای ترمیم و محافظت پوست به کار می روند. برای مثال این پرایمرها با داشتن پپتید و نیاسین باعث استحکام بافت پوست می شوند. همچنین دارای spf نیز می باشند که باعث محافظت پوست در برابر نور خورشید می شوند.

پرایمر فاقد چربی ( free oil)

این پرایمرها با نام پرایمر مات شناخته می شوند که مانع براقیت پوست هستند و برای پوست چرب مناسب اند.

پرایمر کوچک کننده منافذ پوست (pro-minimizing)

افرادی که دارای منافذ پوست باز هستند می توانند از پرایمر تنگ کننده منافذ پوست استفاده کنند زیرا این پرایمرها با داشتن موادی که باعث تنگ کردن منافذ پوست می شوند می توانند به محو کردن آن ها کمک کنند. اگر پوست درخشان شد می توان از مات کننده کرمی یا اسپری بر روی پرایمر استفاده نمود.

پرایمر آبرسان (Hydrating)

پرایمر آبرسان

پرایمر چیست

پرایمر آبرسان مناسب پوست های خشک می باشند. پوست های خشک در هنگام استفاده از کرم پودر دچار پوسته پوسته شدن می شوند. افرادی که دارای این نوع پوست می باشند باید پرایمر خیلی آبرسان استفاده کنند تا با تامین رطوبت پوست از خشکی آن جلوگیری کنند. موادی مانند هیالورونیک اسید، عصاره سرخالو، ویتامین B3 خشکی پوست را پوشانده در نتیجه کرم پودر و آرایش به خوبی روی پوست می نشیند.

پرایمر چشم (eye primer)

پرایمر چشم معمولا مایع یا کرمی است که استفاده از آن باعث می شود سایه و خط چشم به راحتی روی پوست قرار بگیرند. پرایمر چشم با جذب چربی اضافی پوست از ریزش سایه و خط چشم جلوگیری می کند و ماندگاری آن را بالا می برد. همچنین باعث می شود که رنگ های نود و روشن به خوبی جلوه دهند. یک لایه نازک از پرایمر چشم برای آرایش کافی است.

پرایمر لب

پرایمر لب ها از خشکی لب جلوگیری می کند و با از بین بردن خطوط لب باعث صافی آن ها می گردد. همچنین یکی دیگر از مزایای پرایمر لب این است که باعث برجسته شدن لب ها شده و در روزهای گرم ماندگاری رژ و خط لب را افزایش می دهد و از پخش شدن آن ها جلوگیری می کند.

پرایمر مناسب با نوع پوست

پوست خشک: برای پوست خشک باید از پرایمرهایی که حاوی مرطوب کننده هستند استفاده کنید تا رطوبت را به پوست برساند، پرایمرهایی روغنی که بسیار با کیفیت هستند که در ساختار آن ها از دانه های طبیعی روغنی استفاده شده است.

 

پوست معمولی: این نوع پوست ها از مشکلاتی که پوست های خشک و چرب دارند در امان اند بنابراین از پرایمرهای معمولی می توان برای پوست معمولی استفاده نمود. برای شاداب نشان دادن پوست، محصولی را انتخاب کنید که نسبتا براق باشد. پرایمرهایی که حاوی ویتامین و آنتی اکسیدان باشد به تعادل و درخشش پوست کمک می نمایند.

انوع پوست

انوع پوست

پوست چرب: پرایمرهایی که مات کننده هستند مانع از برق زدن پوست به دلیل ترشحات غدد چربی می شود. این پرایمرها برای پوست چرب مناسب اند.

 

پوست مسن: پرایمری که برای پوست مسن مناسب است باید خاصیت ضد چروک و جوان کنندگی داشته باشد.

 

پوست حساس: برای پوست چرب باید از پرایمرهای فاقد چربی، عطر، پارابن و مواد حساسیت زا استفاده نمایید. این پرایمرها باید دارای خاصیت سیلیکونی و آبرسانی باشند تا هم با بستن منافذ پوست مانع از ایجاد آکنه شوند و هم چربی پوست را از بین ببرد.

 

ترکیبات پرایمرها

مواد تشکیل پرایمرها، پلیمرهایی مثل دایمتیکون هستند که بر پایه سیلیکون می باشند. این مواد اثر نرم کننده فوق العاده ای روی پوست دارند.

زمان استفاده از پرایمر

زمان استفاده از پرایمر بعد از مرطوب کننده و قبل از کرم پودر می باشد.

مقدار استفاده از پرایمر

در استفاده از پرایمر نیاز نیست که مانند کرم پودر مقدار زیادی برای پوست استفاده نمایید. اگر پرایمر پمپی را دو بار فشار دهید برای صورت کفایت می کند. تنها به اندازه یک نخود لازم است تا تمام سطح پوست خود را بپوشانید.

روش استفاده از پرایمر

 

روش استفاده از پرایمر

پرایمر چیست

نحوه استفاده از پرایمر به صورت زیر می باشد:

 

آماده سازی پوست: این مرحله برای ایجاد یک پوست صاف و بدون عیب و نقص مهم است. ابتدا صورت خود را بشویید و سعی کنید مقداری آن را لایه برداری کنید. سپس با استفاده از یک مرطوب کننده سبک، پوست خود را ماساژ دهید و چند دقیقه منتظر بمانید تا به خوبی جذب شود.

 

استفاده از پرایمر: مقداری از پرایمر را روی پشت دست خود قرار دهید. با نوک انگشت آن را روی پوست صورت بزنید و پخش نمایید. پرایمر را باید از مرکز صورت شروع کنید به همین دلیل از بینی به سمت خارج بروید. می توانید این کار را به وسیله انگشت یا براش انجام دهید. وقتی یک لایه نازک روی پوست کشیده شد، حدود 30 ثانیه منتظر بمانید تا پرایمر به خوبی روی پوست بنشیند و پوست را صاف کند تا زمینه برای استفاده از کرم پودر مهیا شود.

 

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *